Önska - Skötselråd för stekpannor

STEKPANNOR I KOLSTÅL Kolstål är ett material helt utan beläggning, vilket gör att man får ta hand om sin stekpanna lite mer och vara noga med att smörja in den med olja. En stekpanna av kol- stål tål extremt hög temperatur, men tål inte snabb upphettning eller avkylning, då den lätt kan bli ojämn i botten. ANVÄNDNINGSOMRÅDE: En stekpanna användbar till kött, fisk och grönsaker men även till äggrätter som t ex pannkakor. SKÖTSEL: Kolstålsstekpannan ska diskas i varmt vatten men helst utan disk- medel. Vill man göra sin kolstål- stekpanna riktigt ren så kan man använda diskmedel. Dock skall man vara noga med att smörja in stek- pannan med olja efter att man torkat den noggrant. Detta för att stekpannan inte skall börja rosta. Stekpannan blir allt eftersom den används instekt och mörkare. En helt instekt panna är helt svart och har då en ”släpp-lätt-egen- skap” som liknar pannor med be- läggning. Steker man med t ex krossade tomater, rödvin etc. kan pannan bli temporärt ljusare men återfår sin svarta färg efter några användningar. - skapar sin egen ”släpp-lätt-egenskap” Tips! Smörj in stekpannan med olja efter att den torkats noggrant. Detta för att pannan inte ska börja rosta. WWW. O N S K A . S E SID 4

RkJQdWJsaXNoZXIy NDA0MjQ=