Önska - Skötselråd för stekpannor

En rostfri stekpanna är lämplig till alla temperaturer av stekning. En rostfri stekpanna som har en rejäl aluminiumkärna ända upp i kan- terna ger en jämn värmefördel- ning och större stekyta. En panna med mycket material tar lite längre tid att värma upp men i gengäld kan, och ska, man sedan laga sin mat på lägre temperatur för bästa resultat. ANVÄNDNINGSOMRÅDE: Fungerar till det mesta men är bäst till kött, fisk och grönsaker. Beroende på vad man gör behöver man anpassa temperaturen och kanske även tillsätta mer fett. De flesta råvaror suger inte åt sig även om det är mycket fett i pannan. SKÖTSEL: Diska stekpannan i varmt vatten när den har svalnat något. Skulle stekpannan bli missfärgad är det förmodligen äggviteämnen som syns tydligt i den blanka ytan. Då kan man rengöra den genom att koka ur den med maskindiskmedel och vatten, för en rostfri stekpan- na tål även tuffa rengöringsmedel och diskmaskin. - jämn värmefördelning och större stekyta ROSTFRI STEKPANNA Tips! Koka ur den rostfria pannan med lite vatten och ättiksprit så blir ytan blank och fin. WWW. O N S K A . S E SID 5

RkJQdWJsaXNoZXIy NDA0MjQ=